18:00

Tingsryd United FC

Referat: Emmaboda Komb - Tingsryd United FC

Vinst i tuff match…
Efter förra förlusten så var det åter dags för en seger efter en smärre uppsträckning där vi påtala att f—n ta den som inte gör sitt jobb idag. Vi måste komma närmare våra motståndare sätta hårdare press på bollhållare och sen ställa om och var rädda om bollen när vi vinner den. Första halvlek blev tuff näst intill ful från bägge håll men det stannade därför bägge lagen tillät det. Första halvleken var en jämn kamp där båda lagen stod väl och skapade lika många chanser där vi skapade dom klaraste chanserna tycker jag, men målen uteblev. Och halvtidsresultatet blev 0-0 med litet övertag till oss.

Andra halvlek så gick vi igenom lite av det som inte fungerade fult ut i första och det var att täppa igen på mitt och vinna bollen tidigare och på så vis komma till lägena. Och det gav utdelning till sist genom att lyckas skapa en hel del klara chanser så var det Simon Welander som inledde målskyttet med ett praktskott i bortre burgaveln. Efter det så tycker jag vi var det klart bättre laget och därför kom 2-0 målet helt logiskt genom Alfred Malmborg/Simonsson som kämpade tills bollen och kunde rulla in den i öppet mål. En rättvis seger enligt oss där vi var det bättre laget i 2 halvlekar.

Idag så är det förstahand hela laget som ska ett stort plus som visar publik supportrar vad vi kan om vi bara vill. I andra halvleken visade vi att det laget som kämpar in i det sista och rulla mest boll får oftast sista ordet. Idag fick vi se det mesta allt från Erik ”Snackis” Welander som visar att det finns mer fart i han än vad man kan tror där han flög fram likt dom varma vårvindarna på höger backen. Där Felix ”Henning” Henningsson stort för dom resoluta brytningarna där bak. Jonathan ”Igeln” Berglund som visade hur man plockar bort en spelare genom att inte ge han en sekund med bollen. Olle ”Köttarn” Johansson som smällde på så det sjöng om det ungefär som kyrkklockorna i Vissefjärda. Framförallt så fick vi se ett lag som jobbade tillsammans och det är förbannat kul att se. Dagens lirare blev Erik Welander som visade att han även håller högklass som back med …. Mvh ledarna….